Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in

konservindustri

konservindustri, livsmedelsindustri som bearbetar livsmedelsråvaran fram till en hållbarhetsbehandlad, förpackad och i allmänhet konsumtionsfärdig produkt.

Förpackningarna kan bestå av glas, plåt, papper eller plast. Behandlingen syftar väsentligen till att öka produktens hållbarhet i förhållande till det obehandlade livsmedlet utan att nämnvärt försämra dess kvalitetsegenskaper. Konsumenternas krav på färskhet (demonstrerat genom t.ex. datummärkningen) har fått stor betydelse för industrins processutveckling; trenden i dag går mot behandlingsmetoder

Medverkande

Bengt Hallström

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.