1. folksamling

    folksamling [fål`k-] subst. ~en ~ar ORDLED: folk--saml-ing-en
    Svensk ordbok
  2. upplopp

    upplopp, brott som innebär att en folksamling stör allmän ordning och visar uppsåt att med förenat våld sätta sig upp mot en myndighet för att framtvinga eller hindra viss åtgärd och inte skingrar sig på myndighets befallning.

  3. panegyrik

    panegyrik, ursprungligen benämning på tal som framfördes vid antikens religiösa fester, t.ex. de olympiska spelen.
  4. nationalsång

    nationalsång, förr även folksång, högtidlig sång av i regel marschartad eller hymnisk karaktär, som inåt ska stärka den nationella samhörighetskänslan och utåt fungera som en klingande nationalsymbol.
  5. massa

    massa, folksamling, term som i bestämd form, massan, ofta betyder detsamma som ”folket”, ”underklassen”, ”de arbetande massorna” e.d. Inom samhällsvetenskapen kan massa avse en samling människor som är tillräckligt nära varandra för att kunna ha ögonkontakt och som är tillfälligt samlade, t.ex. deltagare i en demonstration eller åskådare vid en fotbollsmatch.
  6. masspsykologi

    masspsykologi, i sociologi och psykologi studiet av beteende hos kollektiv och hos människor i grupp.
  7. ohörsamhet mot ordningsmakten

    ohörsamhet mot ordningsmakten, brott mot allmän ordning som begås av deltagare i folksamling som stör den allmänna ordningen genom att antingen inte följa en befallning som meddelats för ordningens upprätthållande eller tränga in på ett område som av samma skäl spärrats av eller fridlysts.
  8. Arosmarknader

    Arosmarknader, marknader som tidigare hölls i Västerås.
  9. Stan Douglas

    Douglas, Stan, född 1960, kanadensisk fotograf och filmare. 

  10. covid-19

    covid-19, luftvägssjukdom orsakad av viruset SARS-CoV-2, där förkortningen står för svår akut respiratorisk sjukdom, coronavirus 2.