1. aubergine

    aubergine, aubergin, äggplanta, Solanum melongena, art i familjen potatisväxter.

  2. aubergine

    aubergine [åberʃi´n ljust sj-ljud] subst. ~n [-ʃi´nen] ~r [-ʃi´ner] ORDLED: auberg-in-en
    Svensk ordbok
  3. grekisk mat

    grekisk mat. Det grekiska kökets rötter i antiken är lika härdiga som olivträdets; att äta med måtta av vad jorden ger, att njuta vinet och vännernas sällskap är det som formade och än i dag formar en måltid.

  4. grönsaker

    grönsaker, örtartade växter som människan lärt sig odla och använda i kosthållet.
  5. thailändsk mat

    thailändsk mat. Det thailändska kökets raffinemang ligger i dess enkelhet.

  6. moussaka

    moussaka, färsrätt från Balkanländerna som innehåller bland annat köttfärs samt aubergine- och potatisskivor.

  7. äggört

    äggört, annat namn på växtarten aubergine.

  8. äggplanta

    äggplanta, annat namn på växtarten aubergine.

  9. ratatouille

    ratatouille, fransk grönsaksrätt som består av bland annat tärnade tomater, auberginer, lök, paprika, vitlök och kryddor kokade i olja.

  10. potatisväxter

    potatisväxter, Solanaceae, familj tvåhjärtbladiga växter med 2 000–3 000 arter mestadels ett- till fleråriga örter; många arter klättrar.