-
aubergine
aubergine, aubergin, äggplanta, Solanum melongena, art i familjen potatisväxter.
-
aubergine
aubergine [åberʃi´n ljust sj-ljud] subst. ~n [-ʃi´nen] ~r [-ʃi´ner] ORDLED: auberg-in-enSvensk ordbok -
grekisk mat
grekisk mat. Det grekiska kökets rötter i antiken är lika härdiga som olivträdets; att äta med måtta av vad jorden ger, att njuta vinet och vännernas sällskap är det som formade och än i dag formar en måltid.
-
grönsaker
grönsaker, örtartade växter som människan lärt sig odla och använda i kosthållet. -
thailändsk mat
thailändsk mat. Det thailändska kökets raffinemang ligger i dess enkelhet.
-
moussaka
moussaka, färsrätt från Balkanländerna som innehåller bland annat köttfärs samt aubergine- och potatisskivor.
-
äggört
äggört, annat namn på växtarten aubergine.
-
äggplanta
äggplanta, annat namn på växtarten aubergine.
-
potatisväxter
potatisväxter, Solanaceae, familj tvåhjärtbladiga växter med 2 000–3 000 arter mestadels ett- till fleråriga örter; många arter klättrar.
-
ratatouille
ratatouille, fransk grönsaksrätt som består av bland annat tärnade tomater, auberginer, lök, paprika, vitlök och kryddor kokade i olja.