1. aubergine

    aubergine, aubergin, äggplanta, Solanum melongena, art i familjen potatisväxter.

  2. aubergine

    aubergine [åberʃi´n ljust sj-ljud] subst. ~n [-ʃi´nen] ~r [-ʃi´ner] ORDLED: auberg-in-en
    Svensk ordbok
  3. grekisk mat

    grekisk mat. Det grekiska kökets rötter i antiken är lika härdiga som olivträdets; att äta med måtta av vad jorden ger, att njuta vinet och vännernas sällskap är det som formade och än i dag formar en måltid.

  4. grönsaker

    grönsaker, örtartade växter som människan lärt sig odla och använda i kosthållet.
  5. thailändsk mat

    thailändsk mat. Det thailändska kökets raffinemang ligger i dess enkelhet.

  6. moussaka

    moussaka, färsrätt från Balkanländerna som innehåller bland annat köttfärs samt aubergine- och potatisskivor.

  7. äggört

    äggört, annat namn på växtarten aubergine.

  8. äggplanta

    äggplanta, annat namn på växtarten aubergine.

  9. potatisväxter

    potatisväxter, Solanaceae, familj tvåhjärtbladiga växter med 2 000–3 000 arter mestadels ett- till fleråriga örter; många arter klättrar.

  10. ratatouille

    ratatouille, fransk grönsaksrätt som består av bland annat tärnade tomater, auberginer, lök, paprika, vitlök och kryddor kokade i olja.