-
buljong
buljong, avkok på kött, fisk eller grönsaker. -
buljong
buljong [-åŋ´] subst. ~en ~er ORDLED: bulj-ong-enSvensk ordbok -
buljongtärning
buljongtärning består oftast av hydrolyserat protein samt av kött-, fisk- eller grönsaksextrakt, fett, kryddor m.m. -
Alexander Fleming
Fleming, Sir Alexander,1881–1955, brittisk bakteriolog, professor vid Saint Mary’s Hospital Medical School, University of London 1928–48, professor i bakteriologi vid samma universitet från 1948. -
buljongkött
buljongkött [-åŋ`-] subst. ~et ORDLED: bulj-ong--kött-etSvensk ordbok -
buljongben
buljongben [-åŋ`-] subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: bulj-ong--ben-etSvensk ordbok -
buljongtärning
buljongtärning [-åŋ`-] subst. ~en ~ar ORDLED: bulj-ong--tärn-ing-enSvensk ordbok -
japansk mat
japansk mat. Det japanska köket har gamla traditioner som trots det högteknologiska samhällets framfart biter sig fast i folksjälen.
-
bakteriekultur
bakteriekultur, förökning (odling) av bakterier eller en ansamling av bakterier som erhållits genom odling. -
grekisk mat
grekisk mat. Det grekiska kökets rötter i antiken är lika härdiga som olivträdets; att äta med måtta av vad jorden ger, att njuta vinet och vännernas sällskap är det som formade och än i dag formar en måltid.