1. grädda

    2grädd`a subst. ~n ORDLED: grädd-an
    Svensk ordbok
  2. grädda

    1grädd`a verb ~de ~t ORDLED: grädd-ar SUBST.: gräddande, gräddning
    Svensk ordbok
  3. grädde

    grädde, emulsion av mjölkfett i vatten, vilken erhålls genom att de lättare fettkulorna avskiljs från mjölken.
  4. kosher

    kosher är ett ord inom judendomen för mat som man får äta och föremål som man får använda i religiösa sammanhang.
  5. fetter

    fetter är ämnen som finns i växter och djur som upplagsnäring och ”byggstenar” i vissa celler.

  6. långfredagen

    långfredagen, den skandinaviska benämningen på fredagen i stilla veckan i kyrkoåret, firad till minnet av Kristi död på korset (jämför påsk).

  7. fransk mat

    fransk mat, mat lagad i enlighet med fransk tradition.

  8. indisk mat

    indisk mat. Med de stora skillnader som föreligger i såväl religiösa som klimat- och odlingsmässiga förhållanden är det en grov förenkling att tala om ett indiskt kök som en enhet.

  9. glass

    glass, fryst livsmedel, traditionellt med mjölk som huvudingrediens.

  10. biff Stroganoff

    biff Stroganoff, oxfilé eller utskuren biff som skärs i strimlor och därefter bräseras i grädde, tomatpuré, lök och senap.