1. gästgivargård

    gästgivargård [jäs`tjiv- äv. jäʃ`iv-] subst. ~en ~ar ORDLED: gäst-giv-ar--gård-en
    Svensk ordbok
  2. husmanskost

    husmanskost, enkel, hemlagad vardagsmat i motsats till festmat och delikatesser.

  3. kaffeförbud

    kaffeförbud har utfärdats i Sverige av nationalekonomiska skäl vid flera tillfällen, första gången 1756.
  4. Östarp

    Östarp, friluftsmuseum och gästgivargård i Everlövs församling, Sjöbo kommun, ca 25 km öster om Lund.
  5. kost

    kost, den blandning av olika livsmedel som intas dagligen för att täcka näringsbehovet.
  6. gående bord

    gående bord, självservering från bord eller byffé med framdukade maträtter.
  7. gästgiveri

    gästgiveri, ursprungligen en lokal vid allmän landsväg i stad eller på landet, där enligt myndigheternas anvisning hus- och stallrum, servering samt skjuts tillhandahölls resande mot fastställd taxa.
  8. Grythyttan

    Grythyttan är en tätort i Hällefors kommun i Västmanland och ligger vid sjön Torrvarpen.

  9. hotell

    hotell, anläggning som mot betalning erbjuder rum, mat och andra tjänster.
  10. värdshus

    vä`rdshus subst. ~et, plur. ~, best. plur. ~en ORDLED: värds--hus-et
    Svensk ordbok