1. mat

    mat, föda för människor och vissa andra högre djur.
  2. italiensk mat

    italiensk mat. Den italienska gastronomin har ett gott rykte som vilar tryggt på utsökta råvaror och utstuderad enkelhet.

  3. matspjälkning

    matspjälkning, matsmältning , digestion, sönderdelning av näring till beståndsdelar som tas upp av organismen för att utnyttjas i ämnesomsättningen.
  4. japansk mat

    japansk mat. Det japanska köket har gamla traditioner som trots det högteknologiska samhällets framfart biter sig fast i folksjälen.

  5. spansk mat

    spansk mat, mat lagad i enlighet med spansk tradition.
  6. fransk mat

    fransk mat, mat lagad i enlighet med fransk tradition.

  7. indisk mat

    indisk mat. Med de stora skillnader som föreligger i såväl religiösa som klimat- och odlingsmässiga förhållanden är det en grov förenkling att tala om ett indiskt kök som en enhet.

  8. grekisk mat

    grekisk mat. Det grekiska kökets rötter i antiken är lika härdiga som olivträdets; att äta med måtta av vad jorden ger, att njuta vinet och vännernas sällskap är det som formade och än i dag formar en måltid.

  9. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  10. tysk mat

    tysk mat. Himmel und Erde, ’himmel och jord’, är sinnebilden för dagens tyska kök, raffinerat och bondskt (och även namnet på ett populärt äppel- och potatismos).