1. matlagning

    matlagning, se kokkonst.
  2. matlagningsgrädde

    matlagningsgrädde, grädde med 15 % fetthalt vilken erhålls genom att skummjölk och grädde blandas.
  3. matlagningsyoghurt

    matlagningsyoghurt, typ av yoghurt som framställs genom att grädde med 8 % fetthalt homogeniseras, högpastöriseras och syras med yoghurtkultur.
  4. fransk mat

    fransk mat, mat lagad i enlighet med fransk tradition.

  5. feminism

    feminism är en övergripande teori (förklaringsmodell) och en politisk rörelse.
  6. Eva Ekeblad

    Eva Ekeblad var en svensk adelskvinna som levde mellan 1724 och 1786.

  7. fetter

    fetter är ämnen som finns i växter och djur som upplagsnäring och ”byggstenar” i vissa celler.

  8. olja

    olja är benämning på feta, flytande ämnen av flera slag.

  9. produktion

    produktion, den process i vilken varor och tjänster produceras med hjälp av olika produktionsfaktorer.
  10. vinäger

    vinäger, produkt framställd genom ättikjäsning av frukt- eller bärvin, varvid ättiksyra (5–10 g per 100 g vinäger) bildas.