1. ställningsisomeri

    ställningsisomeri, inom kemin isomeri orsakad av att en funktionell grupp är bunden till olika kolatomer i för övrigt lika kolskelett. Se isomeri (Konstitutionsisomeri).
  2. ställningskrig

    ställningskrig, i landkrigföring ett operativt fastlåst läge i vilket två motståndare försvarar fältbefästa frontlinjer, vanligen därför att offensivkraft och manöverutrymme saknas, t.ex. längs västfronten under första världskriget.
  3. ställningsfullmakt

    ställningsfullmakt, juridisk term för den möjlighet som en person har att på grund av sin ställning (t.ex. befattning i ett företag) ålägga en annan (huvudmannen) att ingå avtal med en tredje man.
  4. ställning

    ställ`ning subst. ~en ~ar ORDLED: ställ-ning-en
    Svensk ordbok
  5. enskild ställning

    enskild ställning, militär term: lystringsställning som intas bl.a. på kommandoordet givakt; utgör grundställning i formell exercis, t.ex. vändning och vapenföring.
  6. varg

    varg, äldre ulv, Canis lupus, art i familjen hunddjur.

  7. föregivande av allmän ställning

    föregivande av allmän ställning, brott mot allmän verksamhet.
  8. svenska

    svenska, nationalspråk i Sverige och modersmål för flertalet svenska medborgare.

  9. samiska

    samiska, tidigare lapska, finsk-ugriskt språk som har sitt kärnområde i norra Skandinavien, i norra Finland och på Kolahalvön.
  10. föregivande av ställning såsom advokat

    föregivande av ställning såsom advokat, brott som begås av den som osant anger sig vara ledamot av Sveriges advokatsamfund.