1. quinoa

    quinoa, kvinoa, mjölmålla, Chenopodium quinoa, art i familjen amarantväxter.

  2. livsmedelstabell

    livsmedelstabell, kosttabell , sammanställning i tabellform över innehållet av energi och olika näringsämnen i livsmedel.
  3. molekylär gastronomi

    molekylär gastronomi, metoder inom den högre matlagningen där man genom utnyttjande av de kemiska processerna vid tillredningen får fram konsistenser, smaker och dofter avsedda att tjusa och förbluffa fler sinnen än smaken.
  4. bergsprängning

    bergsprängning, utnyttjande av sprängämne i eller mot berg i huvudsakligt syfte att bryta loss detta från dess ursprungliga läge, s.k. losshållning.
  5. kallskänk

    kallskänk, plats för tillredning av kall mat.
  6. grovhålsbrytning

    grovhålsbrytning, brytningsmetod för malm och berg, där långa, grova borrhål nyttjas (håldiameter 100–250 mm, hållängder ofta 50–100 m).

  7. energi

    energi, förmågan hos ett fysiskt system att utföra arbete.

  8. kokkonst

    kokkonst, tekniken och konsten att tillreda föda.

  9. biologisk krigföring

    biologisk krigföring, B-krigföring , innebär att biologiska stridsmedel, främst sjukdomsalstrande mikroorganismer, bakterier, virus och svampar, avsiktligt sprids för att vålla skada och sjukdom bland människor, djur eller växter.
  10. kokgrop

    ko`kgrop subst. ~en ~ar ORDLED: kok--grop-en
    Svensk ordbok