Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in

kontinuerlig odling

kontinuerlig odling, inom mikrobiologin och fermentationstekniken odling av mikroorganismer i flytande medium så att ett konstant antal mikroorganismer kan tillväxa exponentiellt (balanserad tillväxt) under en lång sammanhängande period.

I huvuddrag omfattar proceduren ett kontinuerligt inflöde av färskt näringsmedium till mikroorganismer i ett odlingskärl med god omröring och ett samtidigt, lika stort utflöde av vätska bestående av färskt och gammalt medium med en viss andel mikroorganismer. Vid ”steady-state-förhållanden” kommer halten av mikroorganismer i odlingskärlet att vara konstant. Odlingsparametrar såsom

Medverkande

Karsten Pedersen

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.