1. mat

    mat, föda för människor och vissa andra högre djur.
  2. falukorv

    falukorv, korv tillverkad av fläsk- och nötkött (minst 40 procent) samt potatismjöl, mjölkprotein och kryddor.

  3. salt

    salt, i dagligt tal detsamma som natriumklorid, NaCl.

  4. mineralämnen

    mineralämnen, oorganiska ämnen varav många har betydelse för ämnesomsättningsprocesser i kroppen.
  5. glykemiskt index

    glykemiskt index, glukemiskt index, GI, sätt att jämföra kolhydratinnehållande livsmedel efter deras blodsockerhöjande effekt.
  6. biff Stroganoff

    biff Stroganoff, oxfilé eller utskuren biff som skärs i strimlor och därefter bräseras i grädde, tomatpuré, lök och senap.
  7. snabbmat

    snabbmat, fast food, hel- och halvfabrikat av maträtter, färdiglagade rätter och konserverade produkter som kan konsumeras utan tidsödande tillagning eller beredning.

  8. anorexia nervosa

    anorexia nervosa, ordagrant ’nervös aptitlöshet’.
  9. kinesisk mat

    kinesisk mat, mat lagad i enlighet med kinesisk tradition.

  10. thailändsk mat

    thailändsk mat. Det thailändska kökets raffinemang ligger i dess enkelhet.