Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in
bryggeriteknik

bryggeriteknik, tillverkning av öl och läskedrycker.

Konsten att brygga öl är mycket gammal. Den var känd i Babylonien för 6 000 år sedan och i Egypten för 5 000 år sedan. Metoderna har växlat och kan variera än idag. Man utgår dock alltid från en sädesråvara som mältas, för att dess stärkelse under den följande vörtbryggningen skall kunna
Mältning
Maltkrossning
Mäskning
Avsilning
Vörtkokning
Jäsning
Lagring
Filtrering
Pastörisering
Tappning
Läskedryckstillverkning

Medverkande

Hans Nordlöv

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.