Uppslagsverket

Uppslagsverket
Logga in

charkuteriteknik

charkuteriteknik (av franska charcuterie, av charcutier ’kötthandlare’, eg.: ’en som handlar med kokt kött’), industriell tillverkning av charkuterivara genom saltning, rökning, kokning eller torkning.

Råvarorna är färsk eller frusen köttråvara, som bereds till oblandad eller blandad charkuterivara. Traditionellt används kött som ej är styckningsdetaljer (jämför styckning) till korv eller färs. Se även charkuterivara.

Oblandad charkuterivara

Blandad charkuterivara

Litteraturanvisning

Medverkande

Anita Laser Reuterswärd

Källangivelse

Vill du komma åt hela artikeln?
  • Objektiv och pålitlig kunskap.

  • Prova det, du kommer att gilla det!

  • Marknadsledare i Sverige.

eller
Är du en lärare? Starta din kostnadsfria provperiod härifrån.