Heltäckande pedagogiska verktyg

NE erbjuder alla skolor fri tillgång till digitala läromedel under resten av vårterminen. Varje vecka ger vi också gratis webbinarier om digitalt lärande och distansundervisning. Så att din start blir så smidig som möjlig.

Våra tjänster för skolor

Kunskapstjänster

Låt nyfikenheten ta täten! Lär dig något nytt med hjälp av Sveriges främsta uppslagsverk, utforska världens länder eller religioner, se en film i NE Play, fördjupa dig i ett temapaket eller slå upp ett ord i någon av våra många ordböcker. Allt samlat på ett ställe.

Läromedel

Som ett vanligt läromedel. Fast större och mer flexibelt. Med digitala läromedel från NE får du tillgång till moderna, pedagogiska och anpassningsbara verktyg. Tillgängligt närsomhelst och varsomhelst, och alltid efter läroplanen.
Nu finns också flertalet av läromedlen i lättlästa versioner.

Enkelt för läraren

Du kommer snabbt igång, och dina elever likaså. Det tar bara några minuter att bjuda in dem – okomplicerat och effektivt. Resan kan börja.

Enkelt för eleven

Snabb tillgång till samtliga funktioner via dator, telefon eller surfplatta. Konstant tillgänglighet, överallt.

Enkelt för skolan

Inga krångliga villkor och alltid GDPR-säkert. Enkel, smidig och effektiv administration. Som det ska vara.

Upptäck kunskapstjänsten Världens klimat!

Världens klimat är här! En ny kunskapstjänst för högstadiet och gymnasiet som ger eleven de bästa förutsättningarna för att djupdyka i klimatfrågan.

Världens klimat ger dig bland annat:

  • Bästa förutsättningarna att djupdyka i klimatfrågan med fakta och insikter om klimat och klimatförändringar förr, nu och i framtiden.
  • Mängder av infografik, filmer, animationer och NE-artiklar som underlättar inlärningen.
  • Innehåll författat av Sveriges främsta experter på klimat.

Världens klimat >

 

Vi tycker det är viktigt att få träffa dig och ta del av din verklighet i skolan. Kom på våra event, besök oss på en mässa eller delta i ett webbinarium.

Tryckta ordböcker

NE är Sveriges ledande utgivare av ordböcker med ett stort utbud av enspråkiga och tvåspråkiga ordböcker. NE:s tryckta ordböcker är ett utmärkt verktyg för elever på alla nivåer, i språk- och svenskundervisningen.

Dessutom har NE ett stort sortiment av bildordböcker som är suveräna kunskapskällor och inspirerande att bläddra i. De avbildar världen runtom oss och visar på ett ögonblick vad saker och ting heter på svenska och andra språk.

Tryckta ordböcker från NE >

“Digitalt läromedel med aktuellt innehåll från en pålitlig källa.”

Tina Tagestam Borgfors, lärare, Östratornskolan i Lund

Några av alla våra nöjda användare

Aktuellt

Undervisa på distans med digitala läromedel

Med digitala läromedel är det enkelt och smidigt att bedriva distansundervisning. Vi har samlat några av fördelarna som kan vara bra att ha med sig.

Digitala läromedel för alla

Få fri tillgång till digitala läromedel resten av terminen

För att elever på skolor vars undervisning påverkas av covid-19, eller till och med stängs, ska få fortsatt undervisning på distans gör nu NE sina läromedel enkelt tillgängliga för alla.

Tony tipsar om lektionsplanering

4 smarta tips till din lektionsplanering

Lektionsplanering innebär nästan alltid ett visst mått av stress. Vi lät en SO-lärare dela med sig av sina erfarenheter och tips som inspiration, eller som bekräftelse på att du är rätt ute.

Introduktionswebbinarium för läromedel från NE

Ge dig själv en tydlig genomgång av upplägg, funktionalitet, finesser och pedagogiska möjligheter för dig och dina elever.

Missa inget med NE:s nyhetsbrev för skolor!

Få kontinuerliga uppdateringar om våra skoltjänster och tips på hur du och din klass optimerar ert användande för bättre resultat.