Heltäckande pedagogiska verktyg för skolor

Bättre förutsättningar för elevens lärande

Våra tjänster för skolor

Kunskapstjänster

Låt nyfikenheten ta täten! Lär dig något nytt med hjälp av Sveriges nationella uppslagsverk, utforska världens länder eller religioner, se en film i NE Play, fördjupa dig i ett temapaket eller slå upp ett ord i någon av våra många ordböcker. Allt samlat på ett ställe.

Digitala läromedel

Som ett vanligt läromedel. Fast större, mer flexibelt och fulla med funktioner så att fler kan lära sig mer. Med läromedel från NE får du tillgång till moderna, pedagogiska och anpassningsbara verktyg. Tillgängligt närsomhelst och varsomhelst, och alltid efter läroplanen.

Vårens webbinarier

Är du nyfiken på hur digitala läromedel kan förbättra din undervisning? Oavsett om du i dag använder digitala läromedel eller vill lära dig mer finns det något för dig. Anmäl dig till ett webbinarium och få reda på mer.
Vi ses!

Enkelt för läraren

Du kommer snabbt igång, och dina elever likaså. Det tar bara några minuter att bjuda in dem – okomplicerat och effektivt. Resan kan börja.

Enkelt för eleven

Snabb tillgång till samtliga funktioner via dator, telefon eller surfplatta. Konstant tillgänglighet, överallt.

Enkelt för skolan

Inga krångliga villkor och alltid GDPR-säkert. Enkel, smidig och effektiv administration. Som det ska vara.

Aktuellt

Kan AI förbättra matematikresultaten i skolan?

Kan AI förbättra resultaten i matematikundervisningen? Det försöker man just nu ta reda på i ett Vinnovaprojekt lett av Norrköpings kommun i samarbete med Linköpings universitet och NE.

Läromedel i slöjd

Slöjdläromedel för samtid och framtid

Slöjdämnet har förändrats en del de senaste åren, vilket ställer krav på både lärare och läromedel för ämnet. Men hur ser framtidens läromedel i slöjd ut?

Läromedel i musik

"Musik borde vara det centrala ämnet"

Nu lanserar NE Musik 7–9, ett digitalt läromedel som ska utveckla lärandet i musiksalen och demokratisera ämnet för eleven.

SVA - Eget läromedel för eget ämne

SVA är ett ämne som över etthundratusen elever läser, men där skillnaderna i förutsättningar varierar stort. Där kan rätt läromedel göra stor skillnad.

Några av våra nöjda användare

 

Tryckta ordböcker

NE är Sveriges ledande utgivare av ordböcker med ett stort utbud av enspråkiga och tvåspråkiga ordböcker. NE:s tryckta ordböcker är ett utmärkt verktyg för elever på alla nivåer, i språk- och svenskundervisningen.

Dessutom har NE ett stort sortiment av bildordböcker som är suveräna kunskapskällor och inspirerande att bläddra i. De avbildar världen runtom oss och visar på ett ögonblick vad saker och ting heter på svenska och andra språk.

Tryckta ordböcker från NE >