Heltäckande pedagogiska tjänster och läromedel

Bättre förutsättningar för lärande.

Våra tjänster för skolor

Upptäck NE 360 – nytt koncept för skolhuvudmän

Vi tror på varje elevs rätt till en likvärdig undervisning och ett individanpassat lärande. Läs mer om hur NE 360 möjliggör just det.

Kunskapstjänster

Kunskapstjänsterna utgör basen i NE:s utbud och består av flera faktabaserade produkter skapade för kunskapsinhämtning. Här ingår bland annat:

  • Ordböcker
  • Uppslagsverket Nationalencyklopedin
  • Utbildningsfilmer

Läromedel

Marknadens bredaste sortiment med digitala läromedel i alla ämnen för grundskolan och ett flertal för gymnasiet.

  • Alltid uppdaterade och aktuella
  • Fulla med stödfunktioner så att fler kan lära sig mer
  • Flexibla och anpassningsbara
  • Alltid efter läroplanen (lgr22)

Aktuellt

Anmäl dig till ett webbinarium

Är du nyfiken på NE:s tjänster och vad de kan göra för din undervisning? Anmäl dig till något av våra webbinarier och få reda på mer.

Minnesträning i skolan

I klassrummet är minnet en förmåga som vi ofta tar för givet bara ska finnas där och fungera. Läs minnesmästaren Martin Nilssons artikeln om hur du kan träna dina elevers minne.

Stödfunktioner i läromedel skapar självständiga läsare

Stödfunktioner i läromedel gör eleverna till mer självständiga läsare. Dessutom blir det enklare att tydliggöra upplägg och följa elevernas progression med digitala läromedel.

Lektionstips om social rättvisa

För att skolan ska vara en trygg plats är det därför viktigt att arbeta förebyggande mot kränkande behandling och orättvisor. Här hittar du tips på övningar, diskussionsuppgifter och aktiviteter som du och eleverna kan arbeta med tillsammans.

Några av våra nöjda användare

 

Tryckta ordböcker

NE är Sveriges ledande utgivare av ordböcker med ett stort utbud av enspråkiga och tvåspråkiga ordböcker. NE:s tryckta ordböcker är ett utmärkt verktyg för elever på alla nivåer, i språk- och svenskundervisningen.

Dessutom har NE ett stort sortiment av bildordböcker som är suveräna kunskapskällor och inspirerande att bläddra i. De avbildar världen runtom oss och visar på ett ögonblick vad saker och ting heter på svenska och andra språk.

Köp ordböckerna på Adlibris
Köp ordböckerna på Bokus