fbpx

Quiz från NE

Testa dina kunskaper

Är du smartare än ett uppslagsverk? Gör ett quiz och se om du har kunskapsluckor att fylla. Du kan alltid lära dig mer om de rätta svaren i Nationalencyklopedin.

Vårquiz

Varför firar vi pingst och vad betyder att maja? Testa dina kunskaper i ett vårigt quiz med frågor som hör maj månad till.

Gör quizet

Läsning och litteratur

Vad vet du egentligen om läsning och litteratur? Testa dina kunskaper i ett litteraturquiz!

Gör quizet

Klimat och hållberhet

Vilket var startskottet för den globala miljörörelsen och hur många utvecklingsmål antogs i FN? Testa dina klimatkunskaper!

Gör quizet

Svensk politik

Vem blev Sveriges första kvinnliga utrikesminister och vilken färg har egentligen valsedlarna till kommunfullmäktige?

Gör quizet

Frukt och grönt

Är du en av dem som frossat i dig sötsaker och choklad? Sockerångest? Bryt av med ett quiz om frukt och grönt!

Gör quizet

Världens extremer

Vilken är världens minsta önation och var finns egentligen världens längsta hängbro? Testa dina kunskaper om världens extremer!

Gör quizet

Obegränsat med kunskap

Skaffa inspirerande, faktaspäckade och pålitliga kunskapstjänster från 59 kr/mån. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.

Det senaste från vår blogg

Se alla inlägg

Vad vet du om några av våra vanligaste insekter i Sverige?

Nu är sommaren här och det kryllar av insekter. Här har vi samlat lite rolig kunskap om några av de vanligaste insekterna i Sverige.

Läs mer

Hur bra koll har du på vad du får och inte får göra inom ramen för allemansrätten?

Allemansrätten – ett kulturarv och en nationalsymbol. Visste du att allemansrätten är mer eller mindre unik för Sverige och finns inskriven i grundlagen? Den ger oss rätten att vistas i naturen och att i skog och mark plocka blommor, bär och svamp. Men med frihet kommer ansvar. Nedan listar vi vad du bör tänka på när du vistas ute i naturen.

Läs mer

Vad är nyfikenhet egentligen?

Är det nyfikenheten som tar mänskligheten framåt? Något i vår mänskliga natur har i tiotusentals år drivit människan på en upptäcktsfärd som resulterat i tusentals skapelser och uppfinningar. Kanske var det ett blixtnedslag som inspirerade våra förfäder till att själva försöka göra upp eld, en av våra första uppfinningar. Nyfikenheten är motorn i vår törst …

Läs mer