Uppslagsverket

Skaffa pålitligt innehåll

Nationalencyklopedin, NE:s stora svenska och engelska ordbok samt Korsordshjälpen varsomhelst och närsomhelst för bara 59 kr per månad. Avsluta när du vill.

Se NE:s abonnemangsformer
Pålitligt

Pålitligt innehåll

Bakom Sveriges främsta uppslagsverk står över
4 500 ämnesexperter och NE:s sakkunniga redaktion. Garanterat reklamfritt.

Obegränsad

Obegränsad tillgång

Du får full tillgång till hela Nationalencyklopedin, NE:s svenska ordbok och NE:s stora engelska ordbok samt Korsordshjälpen på alla dina enheter.

Ingen bindningstid

Avsluta när du vill

Du har ingen bindningstid och kan avsluta abonnemanget när du vill.

Objektiv och pålitlig kunskap har aldrig varit viktigare

När världen stormar och sanningen är under förhandling behövs NE mer än någonsin. Vi har stått som garant för objektiv kunskap i över tre decennier.

I dag har internet blivit ett slags allmänt uppslagsverk där vem som helst kan skriva i princip vad som helst. Det är inte alltid lätt att avgöra vad som verkligen är sant.

Med NE slipper du fundera om källan är trovärdig eller om innehållet är styrt av åsikter. Du kan också vara säker på att experter har valt ut det viktigaste som du behöver veta inom olika ämnen. Skönt, eller hur?

Skaffa pålitligt innehåll
Objektivt och pålitligt
Multimodalt

Nyfiken på något nytt?
Vi älskar att lära oss nya saker och tror att du också gör det. På NE.se kan du alltid få ny kunskap om aktuella händelser och trivia du inte visste du var intresserad av.

Omfattande
Inspireras av hundratusentals sidor med faktagranskat innehåll: artiklar, filmer, kartor m.m. I den långa versionen får du allt – den enklare versionen passar perfekt för skolelever.

Bli ett språkproffs
Slå upp svenska och engelska ord och ta reda på vad de betyder, hur de stavas, böjs och uttalas. Eller använd Korsordshjälpen för att lösa de allra klurigaste kryssen.

Ge dig ut på upptäcktsresa och lär dig nya saker

Skaffa inspirerande, faktaspäckat och pålitligt innehåll nu. Du är igång på ett par minuter, får tillgång direkt – helt utan förpliktelser. Avsluta när du vill.

Uppslagsverket

Uppslagsverket

Sveriges främsta uppslagsverk som är baserat på vetenskapliga principer och värdeneutralitet. Bakom uppslagsorden står över 4500 ämnesexperter och NE:s egen sakkunniga redaktionen.

Läs mer
Ordböcker

Ordböcker

NE:s stora svenska och engelska ordbok tillhör Sveriges främsta och mest omfattande. Du får veta hur ord stavas, böjs och uttalas, och du får även förslag på synonymer.

Läs mer
Korsordshjälpen

Korsordshjälpen

Ta hjälp av vår smarta korsordshjälp när du kört fast med korsordet. Med korsordshjälpen hittar du rätt svar även på de allra finurligaste ordgåtorna.

Läs mer