Uppslagsverket

Sju saker att hitta på tillsammans med barnen under sportlovet

/info/aktuellt/privat/sju-saker-att-hitta-pa-tillsammans-med-barnen-under-sportlovet/
Postat:

Picknick i naturen eller på lekplats Oavsett om det snöar eller inte kan det vara både skönt och bra att komma ut och röra på sig. Packa picknickväskan och ge er ut. Har du möjlighet att ta dig ut i naturen tycker många barn att det är extra kul annars kan det vara lika spännande … Fortsätt läsa "Sju saker att hitta på tillsammans med barnen under sportlovet"

Lekfullt lärande med NE:s appar i förskolan

/info/aktuellt/skola/lekfullt-larande-med-nes-appar-i-forskolan/
Postat:

Juniorapparna är speciellt framtagna i utbildningssyfte för barn i förskolan respektive F–3. De hjälper barn i de lägre åldrarna att på ett lustfyllt och lekfullt sätt lära sig räkna, skriva och läsa utifrån sin nivå. I apparna kan man också pussla, sortera och berätta genom fritt skapande. Med färg, form och interaktivitet väcks barnens nyfikenhet … Fortsätt läsa "Lekfullt lärande med NE:s appar i förskolan"

Lustfyllt lärande med NE:s juniorappar

/info/aktuellt/skola/lustfyllt-larande-med-ne-juniorappar/
Postat:

Christina Björklund är specialpedagog på Vasaskolan, Djursholm, i Stockholm och använder NE:s juniorappar, särskilt Stava och Berätta, regelbundet i sin undervisning i årskurs 4–6. ”Egentligen är väl apparna utvecklade för lite yngre elever, men jag jobbar med elever i behov av särskilt stöd och då fungerar de väldigt bra. Har man läs- och skrivsvårigheter i … Fortsätt läsa "Lustfyllt lärande med NE:s juniorappar"