Så använder du ordböcker på bästa sätt i klassrummet

/info/aktuellt/skola/ordbocker-i-klassrummet/
Postat:

Jessica Dittmar är läromedelsutvecklare på NE med ansvar för läromedlen i språk. Hon har en bakgrund som språklärare och specialpedagog och är i slutfasen på sin doktorsavhandling i humaniora, en tvärvetenskaplig forskning med en del fokus på digitalt och analogt läsande och lärande. Jessica har inte oväntat en fäbless för ordboken som det kanske mest … Fortsätt läsa "Så använder du ordböcker på bästa sätt i klassrummet"

En nypa socker piggar upp språkundervisningen

/info/aktuellt/skola/en-nypa-socker-piggar-upp-spr%c3%a5kundervisningen/
Postat:

Många språklärare har under sin utbildning läst språkhistoria på universitetet och tyckt att det varit en spännande del av språkstudierna, men sedan inte haft någon naturlig väg att föra denna kunskap vidare i själva språkundervisningen. Man kanske inte har övervägt möjligheten eller tror att detta blir för avancerat i grundskolan och på gymnasiet. Professor Ingmar … Fortsätt läsa "En nypa socker piggar upp språkundervisningen"

Språkundervisning 2.0

/info/aktuellt/skola/spr%c3%a5kundervisning-2-0/
Postat:

Anna Nyman kan luta sig mot en lång och bred tidigare erfarenhet som undervisande i franska, engelska och svenska på både gymnasie- och grundskolenivå och från många olika typer av skolmiljöer. Hon är dessutom utbildad tolk och har tidigare, parallellt med undervisningen, arbetat med att utveckla läromedel till Utbildningsradion och Institut Français i Sverige. – … Fortsätt läsa "Språkundervisning 2.0"

Nya sätt att träna kommunikation med digitala läromedel i engelska

/info/aktuellt/skola/digitala-l%c3%a4romedel-i-engelska-%c3%b6ppnar-nya-d%c3%b6rrar/
Postat:

– Språkkunskaper är en färskvara. Både individen, skolan och läromedelsförlagen i Sverige har ett ansvar för att ge eleverna möjligheter att konstant öva sig i läsförståelse och djupläsningsförmåga, menar Anna Nyman. Det är något hon har tagit vara på i utformandet av de nya digitala läromedlen i engelska. Med digitala läromedel får eleverna nämligen inte … Fortsätt läsa "Nya sätt att träna kommunikation med digitala läromedel i engelska"