Uppslagsverket

Objektiv och pålitlig kunskap

I en tid då vetenskapen ifrågasätts och medvetna lögner tas för sanning behövs NE mer än någonsin. Hundratusentals lärare, elever, yrkesverksamma och privatpersoner använder NE som kunskapsleverantör och källkritiskt verktyg.

NE Skola

Läromedel från NE har tydliga kopplingar till läroplanen. Integrering med Play, uppslagsverket och ordböckerna ger dig Sveriges mest kompletta läromedel. NE har material för förskola, grundskola och gymnasiet.

NE Privat

Som privatperson får du full tillgång till Nationalencyklopedin och NE:s andra inspirerande kunskapstjänster på alla dina enheter närsomhelst och varsomhelst. Välj det kunskapspaket som passar dig bäst.

NE Företag

Egenföretagare och anställda inom privat och offentlig sektor med höga krav på tillförlitlighet har stor nytta av NE. Bakom Sveriges främsta uppslagsverk står över 4 500 ämnesexperter och NE:s sakkunniga redaktion.

Aktuellt

Undervisa på distans med digitala läromedel

Med digitala läromedel är det enkelt och smidigt att bedriva distansundervisning. Vi har samlat några av fördelarna som kan vara bra att ha med sig.

Missa inte vårens webbinarium

Är du nyfiken på NE:s tjänster och vad de kan göra för din undervisning? Anmäl dig till något av vårens webbinarier och få reda på mer.

Kan AI förbättra matematikresultaten i skolan?

Kan AI förbättra resultaten i matematikundervisningen? Det försöker man just nu ta reda på i ett Vinnovaprojekt lett av Norrköpings kommun i samarbete med Linköpings universitet och NE.

Allt du behöver veta om vaccin

Sverige och delar av världen är mitt uppe i den massvaccination som förhoppningsvis ska underlätta utrotningen av covid-19. Här hittar du ett urval ur NE:s utbud som fördjupar din kunskap och förståels

Månadens quiz

Anta utmaningen i månadens quiz från NE och se om du har kunskapsluckor att fylla. Du kan alltid lära dig mer om de rätta svaren i Nationalencyklopedin.