Uppslagsverket

Objektiv och pålitlig kunskap

I en tid då vetenskapen ifrågasätts och medvetna lögner tas för sanning behövs NE mer än någonsin. Hundratusentals lärare, elever, yrkesverksamma och privatpersoner använder NE som kunskapsleverantör och källkritiskt verktyg.

NE Skola

Du förtjänar Sveriges mest kompletta läromedel för grundskolan och gymnasiet. Alltid aktuella, uppdaterade enligt Lgr22 och integrerade med Nationalencyklopedin, ordböckerna och NE Play.

NE Privat

Ge dig själv tillgång till Nationalencyklopedin och NE:s andra inspirerande kunskapstjänster. Tillgängligt på alla dina enheter, närsomhelst och varsomhelst.

NE Företag

Du som har höga krav på tillförlitlig fakta i din yrkesvardag har alltid stor nytta av NE. Bakom Sveriges främsta uppslagsverk står över 4 500 ämnesexperter och NE:s sakkunniga redaktion.

Aktuellt

Stödfunktioner i läromedel skapar självständiga läsare

Stödfunktioner gör eleverna självständiga. Dessutom blir det enklare att tydliggöra upplägg och följa elevernas progression med digitala läromedel.

Nyheter i fyra gymnasieämnen

NE lanserar nyheter i fyra gymnasieämnen under året och erbjuder i och med det ett komplett utbud av gymnasiegemensamma läromedel.

Betlehemsstjärnan – myt eller verklighet?

I adventstid brukar bibliska berättelser vara extra populära. Mest känd av dessa är kanske den om Betlehemsstjärnan som förutsäger Jesus födelse. Finns det något korn av historisk sanning i denna händelse eller är det bara en bra historia?

Månadens quiz

Anta utmaningen i månadens quiz från NE och se om du har kunskapsluckor att fylla. Du kan alltid lära dig mer om de rätta svaren i Nationalencyklopedin.

Missa inte våra webbinarier

Är du nyfiken på NE:s tjänster och vad de kan göra för din undervisning? Anmäl dig till något av våra webbinarier och få reda på mer.