Uppslagsverket

Objektiv och pålitlig kunskap

I en tid då vetenskapen ifrågasätts och medvetna lögner tas för sanning behövs NE mer än någonsin. Hundratusentals lärare, elever, yrkesverksamma och privatpersoner använder NE som kunskapsleverantör och källkritiskt verktyg.

NE Skola

Läromedel från NE har tydliga kopplingar till läroplanen. Integrering med Play, uppslagsverket och ordböckerna ger dig Sveriges mest kompletta läromedel. NE har material för förskola, grundskola och gymnasiet.

NE Privat

Som privatperson får du full tillgång till Nationalencyklopedin och NE:s andra inspirerande kunskapstjänster på alla dina enheter närsomhelst och varsomhelst. Välj det kunskapspaket som passar dig bäst.

NE Företag

Egenföretagare och anställda inom privat och offentlig sektor med höga krav på tillförlitlighet har stor nytta av NE. Bakom Sveriges främsta uppslagsverk står över 4 500 ämnesexperter och NE:s sakkunniga redaktion.

Aktuellt

Läromedel som ger fler sätt att lära

På Lindängeskolan i Malmö är tillgången till moderna, uppdaterade och tillgänglighetsanpassade läromedel i dag goda och ger eleverna möjlighet att lära på flera sätt, efter sina behov. Men det har inte alltid varit så.

Nyheter i fyra gymnasieämnen

NE lanserar nyheter i fyra gymnasieämnen under våren och erbjuder i och med det ett komplett utbud av gymnasiegemensamma läromedel.

Kriget i Ukraina

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina har vi sammanställt material som du kan använda i din undervisning.

Månadens quiz

Anta utmaningen i månadens quiz från NE och se om du har kunskapsluckor att fylla. Du kan alltid lära dig mer om de rätta svaren i Nationalencyklopedin.

Missa inte våra webbinarier

Är du nyfiken på NE:s tjänster och vad de kan göra för din undervisning? Anmäl dig till något av våra webbinarier och få reda på mer.