fbpx

Lektionstips för ditt klassrum

Här hittar du tematiserat undervisningsmaterial. Allt från hela avsnitt av läromedlen till enskilda uppgifter, filmer och quiz. Upptäck möjligheterna för just din undervisning.

Matsvampar

åk F–9

Gy

NO

PREST

SO

Biologisk mångfald och klimat

Här har vi samlat lektionstips som berör både biologisk mångfald och klimat – från grundläggande förklaringar av ekosystem och arter till mer fördjupande material om hot mot biodiversitet och bevarande insatser. Bland tipsen hittar du även resurser som behandlar klimatförändringar, dess orsaker och konsekvenser.

Läs mer

åk F–9

NO

PREST

SO

Språk

Mobbning i skolan

Skolan har ansvar för att ingen elev ska behöva råka ut för mobbning. Vi har samlat avsnitt, aktiviteter och övningar om hur du kan arbeta tillsammans med dina elever för att skolan ska vara en plats fri från mobbning och taskigt beteende.

Läs mer

åk F–9

NO

PREST

SO

FN

Upptäck NE:s samling av engagerande lektionstips med fokus på FN:s historia och arbete. Från diskussioner om universella rättigheter till fördjupningar av gemensamma mål.

Läs mer
Alla lektionstips
Didaktik
Inspiration
Matematik
NO
PREST
SO
Språk
Filtrera innehåll

åk F–9

Gy

NO

PREST

SO

Språk

Klimat och hållbarhet

Klimatfrågan är alltjämt högt upp på samtidsagendan. På den här sidan hittar du som är lärare lektionstips och aktiviteter som du kan använda för att belysa klimatfrågan.

Läs mer
Att diskutera källkritik i grupp kan vara en bra idé.

åk F–9

NO

SO

Språk

Källkritik

Samhället är fullt av information som distribueras på olika sätt i olika syften. Här har vi samlat en mängd pedagogiska material som är användbara när eleverna ska öva på sin källkritiska förmåga.

Läs mer
Terminsstart

åk F–9

NO

PREST

SO

Språk

Terminsstart

Skolstartsveckorna är en period som lämpar sig extra bra för utomhusaktiviteter och lära känna varandra-lekar. Dessutom är det inte fel att också diskutera hur bra kompisar egentligen är mot varandra.

Läs mer
jul

åk F–9

PREST

SO

Språk

Julkul kunskap

Julen är en av de största högtiderna, med traditioner som är en salig blandning av religiös symbolik och folktro. Varför firar vi egentligen som vi gör? Här hittar du fakta, övningar och undervisningsmaterial redo att användas direkt.

Läs mer

åk 4–9

Didaktik

Inspiration

Matematik

NO

PREST

SO

Språk

Nobel och hans pris

Den 10 december är synonymt med Nobelprisutdelning, bankett och middag. Men Nobels arv är givetvis mycket större än så. Runt det hela finns massvis med lektionstips och övningar för olika ämnen.

Läs mer

åk F–9

NO

PREST

SO

Kriget mot terrorism

11 september-attackerna och det därpå följande kriget mot terrorismen har på många sätt präglat vår tid. Vi listar en del av allt relaterat undervisningsmaterial som finns i din NE-katalog.

Läs mer

åk F–9

NO

PREST

Språk

Läslust i klassrummet

Lektionstips och aktiviteter som gör läskunniga elever till läsare. Engagera eleverna i läsfrämjande aktiviteter: boktips, knep för bättre läsande och ett gäng olika texter att arbeta med i undervisningen.

Läs mer

NE i klassrummet

Kom igång direkt

Att komma igång med NE är enkelt. Vill du veta mer om hur du optimerar ditt användande kan du alltid ställa en fråga i chatten eller delta i någon av de utbildningar vi erbjuder.