Kriget mot terrorism

11 september-attackerna blev starten på en ny sorts krig, kriget mot terrorism. Vi listar en del av allt relaterat undervisningsmaterial som finns i din NE-katalog.

Drygt 20 år har gått sedan det första planet flög in i det norra tornet vid World Trade Center i New York City. En händelse som på många sätt satt sin prägel på tiden därefter fram till i dag. Inte minst på den världspolitiska arenan och det så kallade kriget mot terrorismen.

I backspegeln är det ofta enklare att se saker klart. Vad kan vi lära oss av historien och den här händelsen? Kan den inträffa igen? Vilken slags värld vill vi leva i och hur måste vi vara mot varandra för att nå dit?

Moral / etik / tolerans

Vilka fördomar finns bland dagens unga i Sverige och hur ser det ut i din egen klass? I den här kategorin hittar du exempel att ta med och diskutera i din undervisning.

Här hittar du exempel på undervisningsmaterial.

 

Terrorism och kriget mot terrorismen

Kriget mot terrorismen blev en ny slags definition av vad ett krig är, där krig och terrorism tycks göda varandra. Hur för man ett krig mot en fiende som agerar olika beroende på ideologisk drivkraft?

Här hittar du exempel på undervisningsmaterial.

 

Moral / etik / tolerans

 

Terrorism och kriget mot terrorismen

 

Är du nyfiken på digitala läromedel från NE? Prova kostnadsfritt i 30 dagar.