fbpx

Privat

Sju saker att hitta på tillsammans med barnen under sportlovet

Nu är det sportlovstider för alla barn i vårt avlånga land. Kommer du att vara hemma något med barnen under lovet? Oavsett hur du gör så har vi listat lite roliga saker att hitta på när du är hemma med barnen och inspirationen tryter över en helg eller ett lov.

Picknick i naturen eller på lekplats
Oavsett om det snöar eller inte kan det vara både skönt och bra att komma ut och röra på sig. Packa picknickväskan och ge er ut. Har du möjlighet att ta dig ut i naturen tycker många barn att det är extra kul annars kan det vara lika spännande att ha picknick på favoritlekplatsen. Det är ju inte varje dag som man ger sig ut på picknick så barnen uppskattar säkert detta inslag.

Plaska loss på badhuset
Få saker är väl så kul som vatten – det tycker i alla fall de flesta barn. Finns det ett kommunalt badhus i närheten blir det ett uppskattat besök om ni beger er dit. Ta med egen matsäck om du vill hålla humöret uppe och kostnaden nere.

Lär er tillsammans på museum
Upptäck något nytt tillsammans eller lär er något nytt. Gå på ett museum om det inte ligger alltför långt bort. Det måste inte vara jättestort. Ett litet museum väcker också nya frågor och startar nya samtal.

Ta en tur med buss eller tåg
Bryt en vanlig dag med en liten tur på bussen eller tåget. Åk till ett annat område i din närhet eller till nästa by. En stressfri liten sightseeing kanske. Eller gör det till ett äventyr, ta första bästa bussen någonstans. Klyschigt absolut, men som man säger, det är inte målet utan vägen. I alla fall för de minsta som verkligen uppskattar en liten tur på både bussar och tåg.

Baka eget bröd
Gör en kemisk laboration i köket. Hur kan en liten degklump växa sig så stor på en timme? Rena rama magin. Gott och kostar nästan ingenting.

Pyssla med källsorteringen
Plast, kartong, papper och burkar. I din källsortering finns oändliga möjligheter till pyssel. Lite färg och ni är på banan. Bygg hus och gör toalettrullegubbar. Äggkartonger kan bli både berg och djupa dalar. Bara fantasin sätter gränser. Ja, lite klister vore väl också på sin plats.

Lokal loppis
Finns det en loppis i närheten att gå till? Toppen. Där kan ni göra några riktiga fynd. Köp något spel eller se det som en kulturhistorisk vandring. Kanske finns farmors gamla telefon där någonstans eller en spännande tavla eller någon konstig uppfinning från förr.

Vill du få tillgång till spännande kunskap genom NE Junior anpassat för barn och en handfull interaktiva och pedagogiska appar kan ett tips vara att testa NE Familj. Under sportlovet kan du köpa NE Familj för halva priset och ge dig och hela familjen tillgång till ny kunskap för enbart 59kr första månaden. Läs mer här. Använd koden SPORT20 i kassan.

Nyfiken? Testa NE.se gratis

Vikten av HBTQI-kunskap i skolans värld

Barn har rätt att utvecklas i en trygg miljö och bli bemötta med respekt. I vår gästblogg delar författaren och genusvetaren Edward Summanen med sig av sina tankar kring skolans roll i att främja ungas hälsa.

Läs mer

Nya kursdelar i svenska

Upptäck nya kursdelar i läromedlen i svenska.

Läs mer

10 trender inom digitala läromedel

På bara ett decennium har både undervisningen och digitaliseringen i sig förändrats drastiskt. Vilka trender är på frammarsch de närmaste tio åren? NE tittar i spåkulan på hur digitala läromedel kommer att se ut, användas och förbättras under 2020-talet.

Läs mer