fbpx

Kunskapstjänst

Korsordshjälpen

Här hittar du rätt svar även på de allra finurligaste ordgåtorna. En bra hjälp när du kört fast med korsordet.

Stimulerande

Korsord håller hjärnan alert

Att få bättre slutledningsförmåga, fokus och minne är några av fördelarna med att lösa korsord och andra ordpussel. Men visst är det lätt att köra fast ibland? Ingen fara, här får du hjälp.

Korsordshjälpen fungerar lika bra på datorn, på surfplattan och i mobilen.

Prima tips

Snabb och enkel att använda

Välj antalet bokstäver i ordet du fastnat på, skriv in de bokstäver du har och vips har du en massa uppslag. Förslag på egennamn och geografiska namn kommer också upp i din sökning.

Du kan vara säker på att de föreslagna orden är korrekta – de kommer nämligen från Nationalencyklopedin och NE:s svenska ordbok.

Väck nyfikenheten

Leder dig på nya kunskapsvägar

Ditt resultat visas i en träfflista med ord från uppslagsverket. Här kan du enkelt klicka dig vidare och fördjupa dig i det som intresserar dig, lära dig mer om aktuella händelser eller upptäcka nya saker som du inte visste att du var intresserad av.

I samma lista får du också förslag på ord från bland annat NE:s svenska ordbok med över 140 000 uppslagsord och sökfraser. Här kan du lära dig hur ord stavas, böjs och uttalas.

Kom igång direkt

Att komma igång med NE är enkelt. Skaffa inspirerande, faktaspäckade och pålitliga kunskapstjänster från 59 kr/mån. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.