fbpx

Kunskapstjänst

Världens religioner

Utforska hela världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv.

  • Kartor och texter
  • Aktuell statistik
Världens religioner

Fördjupad kunskap

Kartan tar dig med på kunskapsresan

I Världens religioner kan du utforska världen ur perspektivet religion och livsåskådningar. Den interaktiva kartan visar världsreligionernas utbredning och leder vidare till statistik, viktiga platser, jämförelser och fördjupningar.

Upptäck mer

Utforska utbredning och inriktningar

Hur utbredd är buddhismen? Var i världen dominerar olika inriktningar inom islam?

  • Genom att panorera och zooma i den interaktiva kartan kan du närstudera särskilt intressanta förhållanden i ett visst land eller en viss region.
  • Under Inriktningar kan man med hjälp av cirklar i olika färger enkelt jämföra till exempel hur många anhängare buddhismen har i relation till kristendomen.

Spännande samband

Studera förhållanden

Genom att laborera med kartans funktioner kan du hitta intressanta korrelationer. Till exempel är Israel det enda land i världen där judendomen dominerar, men det bor ungefär lika många judar i USA. Vad beror det på? Är världsreligionernas viktigaste platser spridda jämnt över världen eller inte?

Jämförelser och fördjupning

Fördjupa dig i de stora frågorna

Hur ser världsreligionernas gudssyn ut, vilka olika sätt att se på tid finns det och vad händer efter döden? I Världens religioner kan du på ett enkelt sätt utforska såväl beröringspunkter som skillnader mellan världsreligionerna. I tjänsten finns fördjupningstexter om kristendom, judendom, islam, hinduism och buddhism från Sveriges nationella uppslagsverk.

Kom igång direkt

Att komma igång med NE är enkelt. Skaffa inspirerande, faktaspäckade och pålitliga kunskapstjänster från 59 kr/mån. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.