fbpx

Kunskapstjänst

Nationalencyklopedin

Sveriges nationella uppslagsverk. En aktuell och tillförlitlig kunskapskälla – alltid faktagranskad, alltid objektiv.

Nationalencyklopedin

För alla klassrum

Nationalencyklopedin – rymmer allt och lite till

I Nationalencyklopedin hittar du och dina elever artiklar om det mesta inom alla ämnen.

  • Allt från djuplodade artiklar om historiska händelser till övergripande begreppsförklaringar.
  • Vad är kvantfysik, hur växte feminismen fram och vad orsakade egentligen första världskriget? I Nationalencyklopedin hittar ni svaren.
  • Nationalencyklopedin är ett utmärkt verktyg i undervisningen och går att använda på flera sätt – till temaarbeten, som diskussionsunderlag, för ordförståelse.

Pålitligt

Bakom Nationalencyklopedins tusentals artiklar står NE:s redaktion som tillsammans med ett stort nätverk ämnesexperter ser till att innehållet alltid håller högsta kvalitet för dig och dina elever. Uppdateringar hämtas kontinuerligt från tillförlitliga elektroniska källor, till exempel Världsbanken (IBRD) och Statistiska centralbyrån (SCB).

Aktuellt

Nationalencyklopedin uppdateras ständigt med nya och reviderade artiklar – allt från global politik till nya ord. Redaktionen håller dig och dina elever uppdaterade inom varje ämne och arbetar aktivt för ett representativt och jämställt innehåll. På startsidan finns även noga utvalda förslag på artiklar som relaterar till det som händer i vår omvärld. Stort som smått, här och nu.

Tillgängligt

Innehållet i Nationalencyklopedin ska vara tillgängligt för alla oavsett kunskapsnivå. Många artiklar är därför kompletterade med en så kallad enkel version, skriven med ett enklare och rakare språk. Fackuttryck och termer förklaras också på ett mer vardagligt och lättförståeligt sätt, så att fler elever ska kunna ta till sig innehållet.

Kom igång direkt

Att komma igång med NE är enkelt. Vill du veta mer om hur du optimerar ditt användande kan du alltid ställa en fråga till vår support eller delta i någon av de utbildningar vi erbjuder.