Uppslagsverket

Säkra ett bra skolår där hemma

Så var ekorrhjulet igång igen. Pennskrinen är inköpta, gympapåsar ska packas och barn ska hämtas och lämnas i skolan. Nu lagar vi mat och varvar läxläsning med skjutsar till träning medan tvättmaskinen går varm. Läs vidare för att se hur vardagen kan fungera smidigare.

Smidigare läxläsning

Du kanske inte kan mäta dig med ditt kunskapstörstande skolbarn där hemma. Och visst vill vi uppmuntra de nyfikna frågorna och ge bra svar. Men kan du ibland känna dig lite ringrostig? Att svaret på den där frågan är lite svårt att rota fram ur hjärnkontoret? Så står vi där i köket och snabbgooglar. Med Nationalencyklopedin får du snabbt tillgång till faktabaserade och värdeneutrala uppslagsord för att kunna ge svar på alla möjliga frågor du kan tänkas få där hemma. Du hittar även enklare texter, perfekt för barnet som söker sina egna svar.

Kreativ och pedagogisk skärmtid

Skärmtid, en ständigt återkommande fråga. Barn tycker ofta om interaktiva appar, och som förälder kan man tycka att det är OK med viss skärmtid speciellt om barnet lär sig något samtidigt som hen upplever skärmtiden som rolig. NE har utvecklat pedagogiska appar som stimulerar barnens nyfikenhet samtidigt som barnen tränar sina färdigheter. På ett kreativt sätt kan barnen skapa och utveckla sina kunskaper och bland annat öva stavning, matematik, pussla eller skriva egna berättelser. Det kan också kännas tryggt att veta att många pedagoger runt om i Sveriges skolor använder dessa appar i sin undervisning.

För de yngre barnen finns även söktjänsten Junior. Perfekt för de små upptäckarna. Här är texterna enklare och fler bilder hjälper till att förklara ord och begrepp. Ni kan också spela upp ljud för att till exempel få veta hur en hund låter när den skäller.

Vidga vyerna och förstå omvärlden

I tonåren är det många ungdomar som börjar vidga sina vyer, intresserar sig för omvärldens olika livsåskådningar eller globala frågeställningar och tar del av den dagliga nyhetsrapporteringen. Information finns att hitta överallt, och den ständigt återkommande frågan är huruvida källan är tillförlitlig eller inte.

NE har i dag tre tjänster skapade för att utforska och förstå världen. Världens klimat ger en tydlig bild av klimatfrågan och är framtagen av Sveriges främsta klimatexperter. Med interaktiva kartor, diagram och animationer förklaras de komplexa samband som påverkar klimatet i dag. En högst aktuell fråga för många ungdomar.

Världens länder är som en digital atlas fullspäckad med fakta och statistik från Världsbanken. Med Världens länder blir det lättare att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar.

Vill ni utforska världen ur ett livsåskådningsperspektiv är Världens religioner en smidig och lättöverskådlig tjänst. Där kan ni kan enkelt jämföra olika livsfrågor eller fördjupa er i en religion. Allt samlat på ett ställe.

Vill ni utveckla familjens språkstudier och språkdrömmar kan ni både hemma och på resande fot ha användning för vår ordbokstjänst som baseras på våra tryckta randiga ordböcker. I NE Familj ingår våra ordböcker från nybörjarnivå till professionell nivå i svenska, engelska och andra moderna språk samt ett antal Lexinordböcker i olika minoritetsspråk.

Missa inte vårt hösterbjudande! Just nu får du 50 % rabatt på NE Familj i ett helt år, endast 595 kr. Använd koden FAM22 i kassan.

Prova NE.se gratis