fbpx

NE-nyheter

WWF X NE

Världsnaturfonden behöver kanske ingen närmare presentation. Med över fem miljoner supportrar i över hundra länder driver man tusentals projekt för en hållbar framtid där människan lever i harmoni med naturen.

Lärande för hållbar utveckling

Vad du kanske inte visste är att WWF redan i dag arbetar med att utveckla lärande för hållbar utveckling i skolan. Bland annat erbjuder man skolmaterial för hållbar utveckling med fokus på energi, vatten, biologisk mångfald, mat och mycket annat.

Germund Sellgren är projektledare för Lärande för hållbar utveckling på Världsnaturfonden.
– NE en perfekt samarbetspartner med en lång historia av trovärdighet, och med det här samarbetet breddar vi vår trovärdighetsbas. Vi kan som organisation inte bara tycka saker, utan är beroende av vetenskaplig trovärdighet. Den biten delar vi med NE.

Vi på NE är mycket glada att få arbeta tillsammans med Världsnaturfonden WWF kring lärande för hållbar utveckling, säger Per Söderberg, innehållschef på NE. Liksom NE har Världsnaturfonden högt ställda ambitioner att utbilda skolelever i dessa frågor. Ett samarbete där vi tillsammans presenterar ett utbildningsmaterial låter idealiskt.

Temapaket med något för alla ämnen

Vår gemensamma förhoppning med temapaket relaterade till hållbar utveckling är att alla ämnen ska kunna använda delar av dem. Inte minst Hem- och konsumentkunskap, som på senare år seglat upp som ett av de viktigaste miljöämnena i skolan. Givetvis kommer biologi och naturkunskap ha många naturliga beröringspunkter men även lärare i samhällskunskap och svenska kommer att kunna hitta mycket användbart i temapaketen.

Vikten av HBTQI-kunskap i skolans värld

Barn har rätt att utvecklas i en trygg miljö och bli bemötta med respekt. I vår gästblogg delar författaren och genusvetaren Edward Summanen med sig av sina tankar kring skolans roll i att främja ungas hälsa.

Läs mer

Nya kursdelar i svenska

Upptäck nya kursdelar i läromedlen i svenska.

Läs mer

10 trender inom digitala läromedel

På bara ett decennium har både undervisningen och digitaliseringen i sig förändrats drastiskt. Vilka trender är på frammarsch de närmaste tio åren? NE tittar i spåkulan på hur digitala läromedel kommer att se ut, användas och förbättras under 2020-talet.

Läs mer