fbpx

Kunskapstjänst

Ordböcker

En ordbokstjänst som är din högra hand på resan, på jobbet – överallt.

ordböcker

För att ord har betydelse

Utforska över 30 tillförlitliga ordböcker i digital eller tryckt form från Sveriges största ordboksutgivare. NE har ordböcker för alla nivåer, för såväl nybörjare som avancerade användare.

  • Översättningar, uttal, böjning, konstruktioner, språkexempel och mycket mer. NE:s tvåspråkiga ordböcker är oumbärliga hjälpmedel för alla som lär sig ett främmande språk eller översätter.
  • Bli ett ess på svenska språket med svenska ordböcker som förklarar vad orden betyder, ger synonymer och visar hur språket används.
  • Lexinordböckerna från Språkrådet i ett stort antal minoritetsspråk – särskilt framtagna för alla de som inte har svenska som modersmål.
  • De digitala ordböckerna fungerar lika bra oavsett om du använder datorn, surfplattan eller mobilen.

Tvåspråkiga ordböcker – oumbärliga verktyg, överallt

Spanska, italienska, tyska, franska, ryska, portugisiska, danska och norska – NE har ett stort utbud av ordböcker. Din hjälp på resan, i jobbet eller i språkstudier. Här hittar du också engelsk medicinsk ordbok, teknisk ordbok samt fackordbok.

Högkvalitativa svenska ordböcker – omfattar allt och lite till

Bli en fena på ordkunskap. I NE:s svenska ordböcker finns förklaringar av ord och uttryck, synonymer, konstruktioner och fraser. Dessutom hittar du Svensk skolordlista från Svenska Akademien och Språkrådet.

Ordböcker i 17 minoritetsspråk

I den digitala ordbokstjänsten hittar du Lexinordböcker från Språkrådet i många minoritetsspråk, bland annat arabiska, persiska och turkiska. De är utmärkta för alla de som inte har svenska som modersmål.

Obegränsat med kunskap

Skaffa inspirerande, faktaspäckade och pålitliga kunskapstjänster från 59 kr / mån. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.