fbpx

Kunskapstjänst

Ordböcker

NE är Sveriges ledande utgivare av ordböcker med ett stort utbud av enspråkiga och tvåspråkiga ordböcker. NE:s tryckta ordböcker är ett utmärkt verktyg för elever på alla nivåer, i språk- och svenskundervisningen.

ordböcker

NE:s ordböcker – så mycket mer än ord

Utforska över 30 tillförlitliga ordböcker från Sveriges största ordboksutgivare.

  • I NE:s tvåspråkiga ordböcker ges översättningar, uttal, konstruktioner, språkexempel − allt det som underlättar språkstudierna. NE:s ordböcker gör språkundervisningen komplett.
  • Vad betyder ordet? NE:s svenska ordbok ger svaret. I Svensk skolordlista förklaras orden på ett enkelt och skolanpassat sätt. Bland de svenska ordböckerna finns också en synonymordbok och Svenskt språkbruk.
  • Lexinordböckerna från Språkrådet i ett stort antal minoritetsspråk – särskilt framtagna för alla de som inte har svenska som modersmål.

NE:s tvåspråkiga ordböcker – oumbärliga verktyg i språkundervisningen

Spanska, italienska, tyska, franska, ryska, portugisiska, danska och norska. Ta del av NE:s stora utbud av ordböcker. Här hittar du också engelsk medicinsk ordbok, teknisk ordbok samt fackordbok.

Högkvalitativa svenska ordböcker – omfattar allt och lite till

I NE:s svenska ordböcker finns förklaringar av ord och uttryck, synonymer, konstruktioner och fraser. Svensk skolordlista från Svenska Akademien och Språkrådet har lättfattliga definitioner passar speciellt bra för skolan. Ordböckerna är ovärderliga i alla klassrum.

Ordböcker i 17 minoritetsspråk

NE:s ordbokstjänst erbjuder Lexinordböcker från Språkrådet i många minoritetsspråk, bland annat arabiska, kurdiska, pashto, persiska och turkiska. De är särskilt framtagna för alla de som inte har svenska som modersmål.

Kom igång direkt

Att komma igång med NE är enkelt. Vill du veta mer om hur du optimerar ditt användande kan du alltid ställa en fråga till vår support eller delta i någon av de utbildningar vi erbjuder.