fbpx

I skolans värld

Kunskapskällan

Distansundervisning med digitala läromedel från NE

Med digitala läromedel är det enkelt och smidigt att bedriva distansundervisning när det av olika anledningar behövs.
Vi har samlat några av möjligheterna som kan vara bra att ha med sig.

Extra smidigt med Google Classroom och Microsoft Teams.

För dig som i dag använder Google Classroom eller Microsoft Teams kommer det vara särskilt smidigt att dela innehåll och skapa uppgifter utan att behöva använda någon annan plattform i ditt arbete. I båda tjänsterna har du dessutom möjlighet att ha videosamtal med grupper eller hela klassen. Självklart kan du logga in oavsett var du befinner dig.

Så här delar du material från NE i Google Classroom

Så här delar du material från NE i Microsoft Teams

Alltid tillgängligt

Oavsett om du använder en dator, surfplatta eller mobil är det enkelt och smidigt att använda läromedel från NE. Strömförsörjning och wifi (som ju finns i de flesta hem) är det enda som behövs.

Möjlighet att individanpassa undervisningen

Med digitala läromedel kan du som lärare enkelt individanpassa uppgifter för en eller några elever. Eleven kan också välja lättlästa versioner av läromedlen, slå upp svåra ord i texten eller få text uppläst. Funktioner som är användbara inte bara i tider som dessa.

Film i stället för föreläsning

Läromedlen är fulla med pedagogiska filmer som fungerar utmärkt som komplement när du själv inte kan hålla i katederundervisning. Här finns allt från historiska skildringar till förinspelade laborationer.

Arbeta med Play

Enkelt att komma igång

Det är lättare att komma igång med digitala läromedel än de flesta kanske tror. Vi har en frågor och svar-sida som hjälper dig på vägen och en rad instruktionsfilmer som också kan vara till hjälp när du ska komma igång.

Frågor och svar

Fler tips

Internet är fullt av duktiga pedagoger som just nu delar med sig av tips och saker att tänka på vid distansundervisning. Googla runt själv eller läs mer på Skola hemma  eller Pedagog Göteborg

Prova själv

Är din skola intresserade av att prova läromedel från NE?
Kontakta oss så löser vi det.

Kontakta oss för provperiod av läromedel

Vikten av HBTQI-kunskap i skolans värld

Barn har rätt att utvecklas i en trygg miljö och bli bemötta med respekt. I vår gästblogg delar författaren och genusvetaren Edward Summanen med sig av sina tankar kring skolans roll i att främja ungas hälsa.

Läs mer

Nya kursdelar i svenska

Upptäck nya kursdelar i läromedlen i svenska.

Läs mer

10 trender inom digitala läromedel

På bara ett decennium har både undervisningen och digitaliseringen i sig förändrats drastiskt. Vilka trender är på frammarsch de närmaste tio åren? NE tittar i spåkulan på hur digitala läromedel kommer att se ut, användas och förbättras under 2020-talet.

Läs mer