fbpx

Nytt från oss

Ansam på NE – med en lärares syn på saken

På NE hittar du en mycket engagerad support. De svarar på alla frågor som rör läromedel och tjänster och ser till att du kommer igång. En av dessa stjärnor är Ansam Palmqvist. Hon har en bakgrund inom utbildning och systemutveckling och brinner för att göra vardagen enklare för lärare.

Med en bakgrund som lågstadielärare och IKT-pedagog kändes tjänsten på NE klockren för Ansam Palmqvist. 

– Jag vet hur det kan se ut i skolan och har full förståelse för en lärares vardag: vad man behöver hjälp med, vad man inte hinner med och vad man behöver prioritera och varför.

Hon har själv arbetat på skolor med elever med stödbehov.

– Hur man kan arbeta med dessa elever är någonting jag bär med mig. Jag ser dem framför mig när jag tänker på hur man kan jobba med våra produkter.

NE i undervisningen

Att läromedel är tillgängliga och innehåller variation tycker Ansam är otroligt viktigt. 

– Det finns många sätt att variera undervisningen för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Att man till exempel kan översätta text eller få den uppläst eller använda olika medier som filmer, bilder, interaktivitet och simuleringar. 

Hennes bästa tips på hur man bäst implementerar NE:s tjänster i undervisningen är att, liksom med allt undervisningsmaterial, börja fundera på vad målet med undervisningen är och vad eleverna ska få ut av den. 

 

– Vi har ju en uppsjö av material att nyttja. Uppslagsverket och kunskapstjänsterna med världens länder och religioner är till exempel helt fantastiska resurser i undervisningen inom flera ämnen.

 

Ansam vill också påminna om att alla lärare genom skollicensen får lov att skriva ut, kopiera och använda alla NE:s bilder, animeringar, grafik och illustrationer i undervisningssyfte.

– I Play finns mycket filmer om bland annat studieteknik som är toppen att använda. Där finns en mängd program inom flera ämnen.

Adjö, visuellt buller

Ansam håller även i utbildningar och hjälper lärare att komma igång med produkterna på NE.

– I den nya tjänsten kan man jobba ämnesintegrerat, skapa ämnesöverskridande kurser och ta med material från olika läromedel. Det går också att anpassa kurserna genom att ta material från olika årskurser, välja aktiviteter och laborationer att lägga till. All interaktivitet och alla simuleringar följer med från den gamla läromedelstjänsten – det är fantastiska funktioner.

Elever som lätt blir distraherade kommer verkligen att gynnas.

Det finns också nya anteckningsfunktioner i den nya tjänsten berättar Ansam.

– Eleverna kan skriva anteckningar medan de pluggar, sen kan de klicka på anteckningarna och komma till det ställe i texten som de refererar till, vilket är en jättebra funktion. 

En annan riktigt bra grej med den nya tjänsten är det avskalade och rena användargränssnittet.

– Vår nya tjänst är tänkt att begränsa visuellt buller. Elever som lätt blir distraherade kommer verkligen att gynnas av den avskalade designen. Möjligheten att skapa en kurs och kunna dölja innehåll som eleverna inte behöver är ett fantastiskt sätt att hjälpa eleverna att hitta fokus. 

FAKTA

Ansam Palmqvist

🤠  Oväntad talang: “Jag kan marklyfta mer än dubbla min kroppsvikt.”

 

🎒 Favoritämne under skoltiden: “Matematik.”

 

📚 Har pluggat: “Systemvetenskap och grundskollärare för F–3.”

 

🕺🏽 Gör på fritiden: “Jag umgås med min familj, tränar styrkelyft, läser och lyssnar på böcker.”

 

🫶🏼 Det bästa med att jobba som utbildare och med kundsupport är: “Mina kollegor och att hjälpa och underlätta för lärare att komma igång med användning av våra tjänster.”

Tveka inte att höra av dig till Ansam om du har några funderingar kring NE:s läromedel och tjänster!

Ansam Palmqvist

Kundsupport

040 665 47 00