NE Utforska

Med NE:s utforskarpaket får du faktagranskat och värdeneutralt innehåll till en låg kostnad. Var som helst och när som helst för bara 59 kr per månad.
Avsluta när du vill.

Det här ingår i NE Utforska

  • Nationalencyklopedin
  • 3 ordböcker
  • Korsordshjälpen

 

Multimodalt

När du vill ha en säker källa

I dagens informationssamhälle är det inte alltid lätt att avgöra vad som verkligen är sant. Med Nationalencyklopedin slipper du fundera om källan är trovärdig eller om innehållet är styrt av åsikter.

Nationalencyklopedin innehåller mer än 200 000 uppslagsord inom många olika ämnesområden framtagna av mer än 4 500 ämnesexperter. Varje dag arbetar NE:s redaktion med att uppdatera fakta och lägga till nya uppslagsord för att se till att NE alltid är en aktuell och tillförlitlig källa. Vi ser till att du får det viktigaste inom det ämne du söker och att materialet håller hög klass både språkligt och innehållsmässigt.

Svenska och engelska ordböcker

NE:s svenska ordbok är en digital kvalitetsordbok med över 140 000 uppslagsord och fraser när du vill ha snabba förklaringar av svåra ord och uttryck eller förstå skiftande betydelser och nyanser. Ett perfekt komplement finns i NE:s svenska synonymordbok när du vill ha hjälp att variera ditt språk.

NE:s stora engelska ordbok innehåller sammanlagt 154 000 ord och fraser baserat på det moderna allmänspråket men även fackbetonade uttryck. Du får tydliga uppgifter om konstruktion, prepositionsbruk och stilnivå. Utmärkt för dig som kan grunderna i engelska och vill fördjupa dig ytterligare.  

Jag använder alltid Nationalencykolpedin när jag vill lära mig något eller kolla om något stämmer. Känns tryggt att experter har granskat informationen

Stina Westerberg, Malmö.

Korsordshjälpen när du kört fast

Välj antalet bokstäver i ordet du fastnat på, skriv in de bokstäver du har och vips har du en massa förslag.

Du kan vara säker på att de föreslagna orden är korrekta – de kommer nämligen från Nationalencyklopedin och NE:s svenska ordbok. Även förslag på egennamn och platsnamn kommer upp i din sökning.

Börja utforska redan idag

Prova gratis i 7 dagar. Du är igång på ett par minuter och får tillgång direkt. Avsluta när du vill.