fbpx

NE i skolan

Våra användare

70% av Sveriges skolor använder NE:s tjänster för lärande. Här kan du läsa hur några av dem använder sina tjänster och varför valet föll på NE.

Grundlig utvärdering av lärarna innan Helsingborg valde NE

Grundlig utvärdering av lärarna innan Helsingborg valde NE

Helsingborg är en av de städer som valt att köpa in både digitala läromedel och tryckta böcker centralt. För att man som lärare inte ska behöva välja mellan antingen böcker eller digitalt.

Läs mer

Likvärdighet i fokus i Hässleholm

När Hässleholms kommun genomförde en satsning på digitalisering och likvärdighet var läromedel i alla ämnen och till samtliga elever en av hörnstenarna

Läs mer

Samma grundutbud i Skurup

Skurup är en av de många kommuner som strategiskt satsar på digitalisering och likvärdighet och erbjuder digitala läromedel i samtliga ämnen till kommunens samtliga grundskolor.

Läs mer
Att diskutera källkritik i grupp kan vara en bra idé.

Digital och traditionell ingen motsättning

Dessutom går det utmärkt att vara en konservativ lärare och använda digitala verktyg. Det menar Conny Lindgren, SO-lärare i Rättvik.

Läs mer

Alla verktyg behövs

Det är en lärares plikt att använda hela verktygslådan i sitt klassrum, annars riskerar man att missa många elever. Det menar Heidi Henftling, förstelärare och samordnare för den särskilda undervisningsgruppen.

Läs mer

Stödfunktion ger självständiga läsare

Stödfunktioner i läromedel gör eleverna till mer självständiga läsare. Dessutom blir det enklare att tydliggöra upplägg och följa elevernas progression med digitala läromedel.

Läs mer

Av lärare för lärare

Sagt om NE

Tony Montelius

“Det som är bra med NE är att eleverna själva kan välja hur de ska få informationen och att det finns fördjupande material för den som vill veta mer. Så att det passar alla.”

Några av alla de huvudmän som använder NE

Över 1 miljon använder NE i skolan idag

Prova NE du också

Vill du också prova NE? Signa upp själv eller kontakta en kundansvarig om det är fler på din skola som vill testa NE i er undervisning