Kunskapstjänster för skolor

Kunskap för ditt klassrum

Med NE:s kunskapstjänster får du tillgång till en rad produkter baserade på fakta och skapade för lärande. Fördjupa dig i något nytt med hjälp av Sveriges nationella uppslagsverk, se en film i NE Play, få överblick över ett ämne med temapaket eller slå upp ett ord i ordböckerna.

Lägg till läromedel

Har din skola redan kunskapstjänsterna kan ni enkelt lägga till digitala läromedel från NE. Kombinationen skapar en stark plattform för lärande som ger både lärare och elev rätt förutsättningar att nå sin fulla potential i klassrummet.

Mer information om digitala läromedel från NE

Allt det här ingår i kunskapstjänster från NE

Nationalencyklopedin

Sveriges nationella uppslagsverk. En aktuell och tillförlitlig källa med artiklar författade av en sakkunnig redaktion och ett stort nätverk av experter. Alltid faktagranskat och objektivt.

Ordböcker

Slå upp ord och begrepp i vårt stora utbud av ordböcker. I ordbokstjänsten ingår bland annat våra stora högkvalitativa ordböcker i moderna språk samt ett antal lexinordböcker i olika minoritetsspråk.

Play

För dig som vill ha variation och säkra källor öppnar Play för nya möjligheter, oavsett ämne. Med över 20 000 filmer, TV- och radioprogram kan du vara säker på att du hittar något för just din undervisning.

Temapaket

Gör en djupdykning i något av våra ämnesöverskridande temapaket. Perfekt som inspirationskälla till både nytt innehåll och nya övningar i din undervisning. Alltid efter läroplanen. Alltid med lärarhandledning.

Britannica School

En tjänst för skolor som erbjuder tusentals utvalda och faktagranskade artiklar, bilder, videor, ljudklipp, kartor, rekommenderade webbplatser och tre unika databaser för att möta besökarnas behov oavsett ålder.

Världens länder

Låt klassen förstå världen bättre. Öka förmågan att förstå sammanhang, jämför olika länder och dra slutsatser om globala frågeställningar. För detta är Världens länder perfekt.

Världens religioner

Med Världens religioner utforskar ni tillsammans världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv, jämför de olika livsfrågorna eller fördjupar er i en specifik religion.

Världens klimat

En tjänst för att ge eleverna en nyanserad bild av klimatfrågan. Kartor, texter, diagram och animationer förklarar pedagogiskt de komplexa samband som utgör och påverkar klimatet i dag.

Junior

Junior är en söktjänst särskilt anpassad för F–6. Med Junior får du dessutom tillgång till våra appar där du bland annat kan öva stavning och matematik. Apparna är speciellt framtagna i utbildningssyfte för F–3.

I dag har 75 procent av Sveriges lärare och elever tillgång till kunskapstjänster från NE. Är du inte en av dem? Kontakta någon av våra kundansvariga för mer information eller om du vill få en visning av tjänsterna.