Kunskapstjänster för skolor

Med kunskapstjänster från NE får du åtta vägar till kunskap, samlade på ett och samma ställe.

Inspiration för din undervisning

Med inspirerande kunskapstjänster från NE får du och dina elever tillgång till pålitliga fakta och tillförlitlig kunskap. Ett utmärkt stöd när du planerar och lägger upp din undervisning som erbjuder en mängd olika sätt att lära ut. I dag har omkring 75 % av Sveriges lärare och elever tillgång till våra kunskapstjänster.

Mängder av vägar till kunskap

Om din skola har NE finns det mesta som dina elever kan behöva till sina arbeten i samma plattform. I vårt paket av kunskapstjänster ingår interaktiva tjänster där dina elever kan jämföra och analysera bland annat länder och livsåskådningar.

Allt det här ingår i kunskapstjänster från NE

Nationalencyklopedin

Sveriges nationella uppslagsverk. En aktuell och tillförlitlig källa med artiklar författade av en sakkunnig redaktion och ett stort nätverk av experter. Alltid faktagranskat och objektivt.

Ordböcker

Slå upp ord och begrepp i vårt stora utbud av ordböcker. I ordbokstjänsten ingår bland annat våra stora högkvalitativa ordböcker i moderna språk samt ett antal lexinordböcker i olika minoritetsspråk.

Play

För dig som vill ha variation och säkra källor öppnar Play för nya möjligheter, oavsett ämne. Med 19 000 filmer, TV- och radioprogram kan du vara säker på att du hittar något för just din undervisning.

Temapaket

Gör en djupdykning i något av våra ämnesöverskridande temapaket. Perfekt som inspirationskälla till både nytt innehåll och nya övningar i din undervisning. Alltid efter läroplanen. Alltid med lärarhandledning.

Världens länder

Låt klassen förstå världen bättre. Öka förmågan att förstå sammanhang, jämför olika länder och dra slutsatser om globala frågeställningar. För detta är Världens länder perfekt.

Världens religioner

Med Världens religioner utforskar ni tillsammans världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv, jämför de olika livsfrågorna eller fördjupar er i en specifik religion.

Världens klimat

En tjänst för att ge eleverna en nyanserad bild av klimatfrågan. Kartor, texter, diagram och animationer förklarar pedagogiskt de komplexa samband som utgör och påverkar klimatet i dag.

Junior

Junior är en söktjänst särskilt anpassad för F–6. Med Junior får du dessutom tillgång till våra appar där du bland annat kan öva stavning och matematik. Apparna är speciellt framtagna i utbildningssyfte för F–3.

Lägg till läromedel

Har din skola redan kunskapstjänsterna kan ni enkelt lägga till digitala läromedel från NE. Kombinationen skapar en stark plattform för lärande som ger både lärare och elev rätt förutsättningar att nå sin fulla potential i klassrummet.

Mer information om digitala läromedel från NE

I dag har 75 procent av Sveriges lärare och elever tillgång till kunskapstjänster från NE. Är du inte en av dem? Kontakta någon av våra kundansvariga för mer information eller om du vill få en visning av tjänsterna.