Kunskapstjänster för skolor

Med våra kunskapstjänster får du åtta vägar till kunskap, samlade på ett och samma ställe.

Kontakta oss

Låt eleverna upptäcka nya saker

 
I våra kunskapstjänster är det enkelt för eleverna att förkovra sig på det sätt som passar dem. I ämnen de brinner för och i ämnen de inte visste om att de brann för. Över 200 000 artiklar i uppslagsverket, tusentals pedagogiska filmer och interaktiva verktyg möjliggör för dina elever att tillgodose sig massor av information.

Tjänsterna har du tillgång till var som helst, när som helst. Lika bra på dator som på mobil eller surfplatta.

Faktagranskat innehåll

Gemensamt för våra kunskapstjänster är att du alltid kan lita på att innehållet alltid är faktagranskat. Tjänsterna uppdateras kontinuerligt av vår sakkunniga redaktion med data från bland annat Världsbanken samt bidrag från vårt stora nätverk av specialister.

I dag har 75 procent av Sveriges lärare och elever tillgång till våra kunskapstjänster. Är du en av dem? Kontakta någon av våra kundansvariga för mer information eller om du vill få en visning av tjänsterna

Kontakta oss

Våra kunskapstjänster

Uppslagsverket

Uppslagsverket

Bakom Sveriges främsta uppslagsverk står 4 500 ämnesexperter och NE:s sakkunniga redaktion. Baserat på vetenskapliga principer och värdeneutralitet. Alltid faktagranskat.

Ordböcker

Ordböcker

Du känner garanterat till våra ordböcker med det randiga omslagen, den höga kvaliteten och det stora utbudet av språk. Ränderna har inte gått ur.

Play

Play öppnar nya möjligheter att använda film i undervisningen oavsett ämne. Både i och utanför klassrummet. Med 19 000 filmer, TV- och radioprogram i biblioteket kan du vara säker på att du hittar något för just din klass.

Temapaket

Gör en djupdykning i något av våra ämnesöverskridande temapaket. Alltid efter läroplanen. Alltid med lärarhandledning.

Junior

I Junior har vi skapat ett uppslagsverk särskilt anpassat för F–3. Med Junior får du dessutom tillgång till våra appar där du bland annat kan öva stavning och matematik. Apparna är speciellt framtagna i utbildningssyfte.

Världens länder

Vill du lära dig mer om världens länder? Kanske öka din förmåga att förstå sammanhang och dra slutsatser om globala frågeställningar? Då är världens länder perfekt!

Världens religioner

Med Världens religioner kan du utforska världen ur ett religions- och livsåskådningsperspektiv. Lika bra för gruppen som för den enskilda eleven.

E-språk

Undervisningsmaterial på engelska, spanska, franska, tyska och svenska där eleverna tränar läs och hörförståelse.